Hvad er Colon Hydroterapi?

Colon Hydroterapi, også kaldet tarmskylning, er en effektiv og kontrolleret rensning af hele tyktarmen med vand samtidig med at maven masseres. Processen foregår via et lukket system og reguleres via en avanceret maskine, der justerer vandets temperatur. Med behandlingen følger ernærings-vejledning og råd om, hvorledes en sund og naturlig tarm-funktion vedligeholdes efter Colon Hydroterapi. Klinikken arbejder også med diverse tarmrelaterede laboratorieanalyser, som udføres på laboratorier i USA. Terapien udføres af sygeplejeske, akupunktør og ernærings- og colonhydroterapeut Ea Larsen.

Hvorfor colon hydroterapi?

Lider du af træg mave eller forstoppelse, som du i din hverdag kender som enten manglende afføring, besvær med at komme af med afføringen eller fornemmelsen af ikke at have fået tømt tarmen ordentligt, så vil du også sikkert kunne nikke genkendende til følgende tilstande: udspiling af maven trykkende fornemmelser i en af siderne smerter og utilpashed hovedpine koncentrationsbesvær træthed og uoplagthed måske lidt feber dårlig ånde sure – eller luftopstød hurtig mæthed afføringstrang i starten af måltidet tynd mave luft i maven og ildelugtende tarmluft, så kan skylning af tyktarmen med tempereret vand være løsningen. Colon hydroterapi udføres ikke på børn under 12 år, og for 12 – 18 årige kun med deres forældres tilstedeværelse.

Hvordan foregår colon hydroterapi?

Colon hydro terapi er en effektiv og kontrolleret rensning af hele tyktarmen med vand. Tyktarmen hedder på latin colon. Hydro refererer til vandet der bruges, og vi taler om terapi, idet behandlingerne, der varer en time pr. gang, ledsages af blid og dybdegående massage af maven for at øge effekten af vandets virkning i tyktarmen. Vi anbefaler 3 skylninger som foretages enten tre dage i træk, eller med en dags mellemrum. Hvordan foregår colon hydro terapi ? Under selve colon hydro terapien ligger man på ryggen med puder behageligt placeret under lænd, ryg, nakke, og knæ. Via et lille anatomisk formet kunststofrør der er placeret i anus (føres op så ringmusklen naturligt holder på det uden anstrengelse), lukkes der 37- 38 graders kropsvarmt vand kontinuerligt ind og ud af tarmen, mens der masseres på maven. Processen reguleres af en avanceret maskine, der justerer temperaturen. Den er følsom overfor de konstante trykændringer undervejs, og i det hele taget er den forsynet med diverse sikkerhedsmekanismer. Udstyret er engangs, og behandlingerne er hygiejnisk, lugtfri og smertefri. Da der kontinuerligt lukkes vand ind og ud, “er man ikke på den” efter en behandling som ved gammeldags lavementer, hvor man er fyldt og skal “løbe stærkt”. Maskinen er patenteret, CE godkendt og har desuden tysk, kinesisk, ungarsk, amerikansk, russisk og ukrainsk godkendelser. Behandlingen varer ca. en time hver gang, og der anvendes typisk mellem 40 og 50 liter vand hver gang. Behandlingen gives af en specialuddannet colon hydroterapeut med sundhedsfaglig uddannelsesbaggrund, og mange års praktisk erfaring i det offentlige sundhedsvæsen.

Hvorfor kan træg mave og forstoppelse være skadeligt?

Hvad sker der ved træg mave og forstoppelse ? En normal virkende mave kvitterer afføring to gange om dagen, og ca. 220 gram per gang. Det vil sige, at “bølgen” eller afføringstrangen kommer to gange i døgnet. Ved træg mave og forstoppelse sker der meget hurtigt en dysbiose. Det vil sige, at indholdet i tarmen opholder sig der for længe, så forrådnelsesbakterier opstår og hurtigt dominerer over de naturligt forekommende mælkesyrebakterier, med ildelugtende og smertefuld udvikling af gasser til følge. Surhedsgraden ændres, og hermed hindres mange vitaminer i at blive optaget og i kombination med tabet af mælkesyrebakterier hindres vigtige fordøjelsesenzymer i at udvikle sig og blive aktive. Hvorfor opstår træg mave, og hvem er udsat ? Industrielt fremstillede færdigmåltider fattige på rå grønne slagger og fibre og rige på tilsætningsstoffer, fed kost, store portioner, utilstrækkeligt væske indtag, undertrykkelse af afføringstrang gennem mange år, stillesiddende liv og overvægt er realiteter for det moderne menneske. Endelig bidrager smertestillende medicin, antidepressiva, visse former for hjertemedicin og prednisolon til træg mave, som også kan være forårsaget af spiseforstyrrelser, nedsat stofskifte, sukkersyge, parkinson og lammelser. En meget stor del af den vestlige verdens befolkning lider af træg mave.

Hvorfor virker colon hydroterapi?

Kemiske og naturlige afføringsmidler virker alle sløvende på tarmens peristaltik efter en tid, og tarmens slimhinde (mucosa) belastes og ødelægges af det stillestående tarmindhold, der bliver bliver stadig mere tør, hvorved det kun via colon hydroterapi bliver muligt at få vand til at trække ind i det, så det kan kvitteres og skabe mulighed for at slimhinden kan gendanne sig. Tidligere radio- og tvlæge Carsten Vagn Hansen nævner, at “tarmudskylning kan gøre underværker, hvis det er svært at komme i gang, idet vand blødgør ved at trække ind i afføringen”. Et gammelt Ayur-vedisk råd er at drikke et stort glas vand på fastende hjerte. Et gammelt arabisk lægeråd er at gå tusind skridt efter et måltid. De gamle ægyptere sagde : “døden sidder i tarmen” og “mennesket ernærer sig af en tredjedel af det han spiser – de sidste to tredjedele ernærer lægen sig ved”. I dag ved vi, at hele 80% af immunsystemet findes i væggene i tynd- og tyktarm (Peyer-plaques), at slimhinden i tyktarmen er det første og vigtigste forsvarssystem mod giftstoffer. TYG DIN MAD GRUNDIGT – FORDØJELSEN STARTER I MUNDEN ! Kontakt os for yderligere oplysninger.