Analyser og Kostrådgivning

Kort om biodynamik, Demeter og økologi

Hvad er biodynamik

Bio-dynamik betyder livs-kraft. Biodynamiske landmænd arbejder ud fra et holistisk syn på forbindelsen mellem natur, landbrug og ernæringskvalitet. De ser gården som en levende organisme, og anvender en række særlige biodynamiske midler, der styrker organismens sundhed. Formålet er at fremstille de sundeste fødevarer til forbrugerne og sikre en bæredygtig udvikling ved at opbygge jordens liv, humus og frugtbarhed.

Hvad er Demeter

Demeter er det internationale kontrolmærke for biodynamiske produkter. Demeter-reglerne er mere vidtgående end de økologiske regler og kaldes ofte for “økologi plus”. Biodynamisk dyrkning bygger på et større helhedssyn på natur, landbrug, fødevarekvalitet og sundhed.Ordet Demeter er velvalgt til biodynamiske produkter, da det i den græske mytologi er navnet på gudinden for frugtbarhed og god høst.

Økologi-regler plus ekstra krav

Alle biodynamiske jordbrug og deres produkter skal som minimum leve op til de økologiske regler og bliver kontrolleret af økologikontrollen. Det gælder også virksomheder, der forarbejder biodynamiske produkter.

Biodynamiske landmænd og virksomheder kan desuden vælge at følge og blive kontrolleret efter de internationale Demeter-regler, der er mere krævende end økologireglerne med hensyn til dyrkning, dyrevelfærd, sundhed samt forarbejdning af produkterne. I Danmark foretages kontrollen af Demeterforbundet.

Læs mere om baggrund, dyrkning og regler på www.biodynamisk.dk

[/vc_column_text]

telefonHar du spørgsmål

Så kontakt os på
tlf: 26121520

eller på hydropunktet@icloud.com

Torvegade 4B, 1. tv (inde i Rådhuspassagen, bag “Kaffebaren”)
7100 Vejle

[/vc_column][/vc_row]